Администрация

 

Росен димитров

Президент

Завършил изчислителна техника в ТУ Варна и докторат по компютърни науки в Mississippi State University. Работя в софтуерната индустрия. Президент на училището от 2002г. Член на борда на директорите на Българския център в Нова Англия.

Имейл: rossen@bg-school.org

силвия михалева

Академичен Директор, Учител

Имам дългогодишен опит като преподавател на ученици и студенти и две магистърски степени - едната е в областта на образованието (езикознание), а другата е по бизнес администрация. Имам привилегията и удоволствието да работя със знаещи, амбициозни и талантливи колеги. Щастлива съм, че имам възможност да уча децата и да ги приобщавам към българското.

Имейл: silviya@bg-school.org


мариелка 2.jpg

мариела михалева

Секретар

Завършила съм Информатика в СУ "Климент Охридски" и втора педагогическа специалност Преподавател по Математика и Информатика, но избрах кариера на информатик. Част съм от живота на Българското училище от 2003 година като родител, доброволец при организиране на събития, по-късно и като Секретар в Борда на Директорите. Горда съм да съм част от ядрото на българската общност в Бостън и да допринасям за запазване на българския език, традиции и култура.

Имейл: mariela@bg-school.org

злати.jpg

златка шишкова

Финансов и оперативен директор, Учител

Имам бакалавърска степен по икономика и компютърни науки, и магистърска по бизнес администрация. Работила съм в сферата на образователен софтуер - индивидуален и за класната стая, бизнес консултиране на училища и образователни области (school districts). Ковчежник и член на борда на директорите. Много се радвам, че съм част от това училище, в което децата ми научиха български език и се гордеят с произхода си!

Имейл: zlatka@bg-school.org

Преподаватели

дари.jpg

ДАРИНА ЦОНЕВСКА

Учител

Завършила съм “Икономика и организация на труда” с магистратура “Трудовата борса при условие на развитие пазара на труда” в УНСС. Дълги години съм работила в областта на бюджетиране, човешките ресурси и обществени поръчки. От 2011 година съм в системата на ранното детско образование, като през 2013 година след получаване на CDA - Child development accreditation, започнах работа в една от детските градини на Масачузетския технологичен институт. От 15 август 2016 година бях назначена като координатор по учебната част на възрастовата група от 15 месеца до 3 години. Притежавам всички сертификати, необходими за щата Масачузетс и на федерално ниво за старши учител и администратор в областта на ранното детско обучение от 0 до 6 годишна възраст. В работата си застъпвам философията на Реджио Емилия, според която детето е можещ индивид, на който трябва да се предостави поле и възможност за изява.

За мен е изключително важно като учител и родител да запазим искрата на родолюбие в сърцата на децата ни.

Имейл: darina@bg-school.org

здравка.jpg

ЗДРАВКА НИКОЛОВА

Администратор, Учител

Завършила съм предучилищна педагогика с квалификация детски учител по музика, начална училищна педагогика и мениджмънт на социално-педагогическите дейности. Работила съм в почти всички сфери на образованието. Обичам децата, музиката и естествознанието. Старая се да пренеса всичко най-добро от българския бит и култура.

Имейл: zdravka@bg-school.org


елена.jpg

елена манчева

Учител

Завършила съм Педагогика на обучението по музика в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", град Пловдив. Присъединих се към семейството на Българското училище през 2016 година
като учител на първи клас. Обичам българската музика, а народната песен е неизменна част от всеки мой ден! За мен е чест да бъда учител на прекрасни деца и да им помагам да откриват богатството на българския език и величието на българската култура.

Имейл: elenam@bg-school.org

миряна.jpg

Миряна Михайлова

Учител

Аз съм майка на две чудесни момчета. Завършила съм Керамика в Националната Художествена Академия в гр. София. Имам квалификация за Арт учител за всички класове включително за средните училища. Работя в областта на функционалната керамика, но скулптурата също ме влече. Радвам се да се присъединя към екипа на българското училище и да дам своя принос към възпитанието на децата.

Имейл: miryana@bg-school.org


василка.jpg

Василка Георгиева

Учител

Завършила съм НУП/начална уч. педагогика/ в ЮЗУ” Неофит Рилски “, гр. Благоевград. Работила съм като начален учител в България дълги години. За мен е предизвикателство и удоволствие да работя с много будни, амбициозни и умни ученици.

Имейл: vasilka@bg-school.org

петя.jpg

ПЕТЯ КОЕВА-ДОБРЕВА

Учител

Завършила съм специалност Българска филология и имам дългогодишен опит като преподавател по Български език и литература. Работила съм с ученици от 5 до 12 клас с изявени литературни интереси. Четвърто поколение учител. В момента съм координатор на докторантите по биология в Northeastern University. Вярвам в бъдещето на България и искам да помогна на децата да запазят корените си и да се чувстват горди, че са българи.

Имейл: petya@bg-school.org


маргарита иванова

Учител

Завършила съм психология и втора специалност история в СУ"Кл.Охридски" и кинопедагогика в НАТФИЗ. Имам дългогодишен опит като психолог и учител. За мен е предизвикателство и удоволствие всеки час с чудесните ми ученици в българското училище!

Имейл: margarita@bg-school.org

жасмина.jpg

Жасмина атанасова

Учител

Завършила съм бизнес администрация в Университет на Централна Оклахома и съм лицензиран екскурзовод за България. Обичам българската история и фолклор. Вярвам, че българската култура е привилегия и богатство и искам да помогна на децата да го почувстват.

Имейл: jasmina@bg-school.org

Родителска организация

вени.jpg

венета андреевА

По професия съм данъчен счетоводител. Завършила съм Софийската Математическа Гимназия. Имам бакалавърска степен по "Макроикономика" от УНСС България и магистърска степен по счетоводство от Suffolk Universitу в Бостън. Освен математиката, истинската ми страст е образованието. И по точно иновативни, интересни и ефективни методи за разширяване и развиване на съзнанието у деца и възрастни. За развлечение обичам да готвя, но най-много от всичко обичам времето със семейство и приятели!

Имейл: bulgarian.school.po@gmail.com

вики.jpg

виктория анастасия

Работя като финансов анализатор в Харвард. Завършила съм счетоводство в Northeastern University и имам магистратура по финанси от Brandeis University. Имам две деца, които се учат в Българското училище. Обожавам децата и ми доставя огромно удоволствие да съм заобиколена от тях, затова се радвам да съм част от Родителската организация в нашето училище. В Софийския университет съм учила една година предучилищна педагогика и след това една година публична администрация. В САЩ съм вече от 20 години и съм омъжена за американец, така че се старая много усърдно да поддъpжам българските традиции и култура в семейството ни. За мен е много важно децата ми да знаят откъде са техните корени и да се гордеят с произхода си.

Имейл: bulgarian.school.po@gmail.com